Szolgáltatásaink

Bölcsődénk számos területen nyújt segítséget. További információért, nézz körbe itt.

Amit

mi ajánlunk

Intézményünk teljes körű segítséget nyújt a gyermeknevelés megkönnyítésével kapcsolatban, illetve segít, hogy a gyermekek a legtöbb fejlődést hozzák ki magukból a bölcsődében eltöltött idő alatt.

Ha bármi féle ötleted lenne, hogy a lent felsorolt syolgáltatásokat bővítsük illetve tovább fejlesszük, nyugodtan lépj velünk kapcsolatba.

A gyógyító sópára

Bölcsődénk ingyenes sóterápiát is biztosít a gyermekek számára. A sóterápiás helyiség alapítási és fenntartási költségeit a bölcsőde alapítványa finanszírozza, ezért ingyenes a gyermekek számára a sóterem használata.

 

A speciális só-terápiának elsősorban asztma, idült légcsőhurut, pollenek okozta allergiák esetében van jótékony hatása, de egyes bőrbetegségek, ekcéma, pikkelysömör kiegészítő kezelésére szintén alkalmazható.

Sószoba a Tiszavasvári Városi Bölcsődében
zenebolcsi-cseperedok-tiszavasvari

Zenebölcsi

Olyan szülőcsoportos foglalkozásokat kínálunk, ahol a szülő és a gyermek közösen sajátíthatják el a gyermekek számára értékes dalanyagokat. A foglalkozásokon a kodályi koncepció az óvodát megelőző korosztályra vonatkozó zenei nevelés elvei valósulnak meg.

 

Ez a szülők azon szükségletét kívánja kielégíteni, hogy maguk is ismerjék a gyermek dalokat, mondókákat és ha a gyermek igényli a segítséget a szülő is be tudjon kapcsolódni.

Speciális tanácsadások

Konzultációs jellegű segítő beszélgetés, mely nem egyszeri alkalomból áll, hanem ugyanazon probléma megoldására irányuló többszöri segítségnyújtás. Módszerei a konstruktív hallgatás, segítő kérdezés, pozitív megerősítés.

 

Az előadások szervezése a mindenkor aktuális témákkal kapcsolatban:

csiri-biri-cseperedok
idoszakos-gyermekfelugyelet-cseperedok-bolcsi

Időszakos gyermekfelügyelet

Az időszakos gyermekfelügyelet a gyermek számára a szülő (gondozó) által igényelt alkalommal és időtartamban, az e célra kialakított csoportban vagy a normál bölcsődei csoport üres férőhelyein, külön térítés ellenében nyújtott szolgáltatás.


A bölcsőde által biztosított külön szolgáltatásokat a gyermek 6. életévének betöltéséig lehet igénybe venni.


A szolgáltatás részletes feltételeit az időszakos gyermekfelügyelet szolgáltatási rendje tartalmazza melyet megtalálnak szakmai programunk 3.sz mellékletében.

Csiri-biri mozgásfejlesztő torna

A gyerekeket nem lehet elég korán a mozgás és az éneklés öröméhez szoktatni. Dögönyözzük, lóbáljuk, höcögtessük őket bátran, hiszen a különböző mozgásformák nagyon fontosak gyerekeink fejlődése szempontjából. Ha mindezt énekelve, mondókázva tesszük, a gyerekek öröme határtalan.

Csiri-biri mozgásfejlesztő torna
Az egészséges életmódra nevelés egyik fontos területe az étkezés

Élelmezés

Az egészséges életmódra nevelés egyik fontos területe az étkezés. Az utóbbi évtized tapasztalatai egyértelművé tették, hogy a táplálkozás és az egészség összefügg egymással.

 

Bölcsődénkben megoldott a különböző táplálékallergiás gyermekek diétás étkeztetése, a szakorvos javaslata alapján.

 

Amennyiben a gyermek egészségi állapota indokolja, szakorvosi javaslat alapján speciális étkezést biztosítunk. A szakszerű étkeztetést dietetikus által jóváhagyott étlap alapján diétás szakács általi ételkészítéssel valósítjuk meg.

Gyermekvédelem

A szülőkkel való együttműködés a jó színvonalú ellátás alapfeltétele. Ezt segítik a különböző „szülőcsoportos” programok, és ezek felhasználhatók a családi funkciózavarok, szerepkonfliktusok, nevelési problémák enyhítésére.


Ezeken a programokon a szülők által fontosnak megítélt témák közös feldolgozása történik. Közösségformáló és informatív céllal. Felhasználva a (Rogers-i) kommunikáció formáját.

Gyermekvédelem a Tiszavasvári Bölcsődében