GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések

Tartalom

Beíratkozás

20 hetes kortól vehető igénybe a szolgáltatás.

Három éves koráig, ha adott év aug.31-ig betölti a harmadik életévét. Ha aug. 31. után tölti be a három évet, akkor a szülő nyilatkozata alapján négy éves koráig a bölcsődében maradhat, ezzel teljesíti a óvodáztatási kötelezettségét.

A bölcsődébe való beiratkozás és felvétel az év folyamán folyamatos, nem a nevelési év kezdetéhez kötött.

A honlapról letölthető, kitöltött jelentkezési lap, a gyermek születési anyakönyvi kivonata, TAJ kártyája, lakcímkártyája.

Új nevelési év kezdetén postai úton, levélben.

Igen, van rá lehetőség. Egészséges gyermekek között, integráltan fogadjuk a sérült gyermekeket is.

A bölcsiben

6.30-tól 18.00-ig.

 

A bölcsőde nyitvatartási rendjét a fenntartó határozza meg, figyelembe véve a bölcsődébe járó gyermekek szüleinek munkakezdését és befejezését, valamint a bölcsődéből a munkahelyre
történő utazás, illetve visszautazás időtartamát.


Bölcsődénk reggel 6.30-tól – 18 óráig tart nyitva. Alapfeladatként nyújtott ellátás esetén egy gyermek napi gondozási ideje legalább 4 óra de a napi 12 órát nem haladhatja meg. 15/1998 (IV. 30) Nm rend 37§ (2)

Fel kell hívni a bölcsődét az erre elkülönített számon. Ha étkezési díjat fizet a szülő, akkor a hiányzásról legkésőbb a megelőző nap reggel 10 óráig kell bölcsődénket értesíteni. Tehát ha tudod, hogy szerdán nem jön a gyerek, akkor kedd 10-ig szólj, hogy elkerüld az étkezési díj kiszámlázását. Ha 10 óra után értesíted a bölcsit, akkor abban az esetben a következő napi étkezés felszámolásra kerül.

 

Amint tudod, hogy mikor jön a gyerek megint a hiányzást követően, legkésőbb reggel 10-ig az előző nap jelezd. Így étkezés szempontjából számolunk a gyermekkel.

Életkorának megfelelő, korban viszonylag homogén csoportba.

12-14 gyermek van egy csoportban.

Édesanyával, fokozatosan növelve az anya nélkül bölcsődében töltött időt.

Benti cipő, vagy szandál; kényelmes játszóruha; váltóruha; évszaknak, időjárásnak megfelelő kinti öltözet; szükség esetén pelenka; popsi törlő; popsi krém.

A gyermekek gondozása-nevelése éves nevelési terv alapján történik, tevékenység kezdeményezése során új ismeretekkel gazdagodnak a gyermekek. A csoportok egy-egy csoportprofil hangsúlyosabbá tételével nevelik a gyermekeket. Részletesen lásd a csoportoknál.

A gyermekeket felsőfokú szakirányú végzettséggel rendelkező kisgyermeknevelők, és főiskolai végzettséggel rendelkező pedagógusok látják el, akik munkáját a csoportban lévő dajkák segítik.

Időszakos gyermekfelügyelet és só szoba működik. A szolgáltatások igénybevételéről bővebben a Szolgáltatásaink menüpontban.

Étkeztetés

Életkoruknak- és testi fejlődésüknek megfelelő, zöldségekben és fehérjékben gazdag ételeket.

Igen, van rá lehetőség. Szakorvosi igazolás ellenében az étel allergiás gyermekek étkeztetését dietetikus felügyeli és diétás szakács készíti el az ételeket. Az Élelmezés menüpont alatt találsz részletes információt.

Az étkezési díjszabásokat és esetleges mentességeket a Térítések menüpont alatt részletezzük. 

Étkezési térítési díj fizetése alól mentesülnek a három, vagy több gyermeket nevelő szülők; a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők; a tartós beteg gyermeket nevelő szülők, illetve jövedelem alapján is igényelhető kedvezmény.

Események

Neves napokhoz kapcsolódóan: Mikulás ünnepség; fenyőfaállítás; farsang; Anyák napja; családi nap; nagycsoportosok búcsúünnepsége. Nézd meg a Fontos dátumok lapot további információért.

Minden évben április 21.-e gondozás nevelés nélküli munkanap számunkra, illetve június utolsó- és július első két hete a nyári leállás időszaka. De a pontos időpontról minden év február 25.-ig tájékoztatjuk a szülőket.

Nézd meg a Fontos dátumok lapot további információért.