Gomba csoport

Természetismereti nevelés

Gomba

csoportról

A gyermekek számára ismeretlen a világ, ami az életterükben van. A felnőtt feladata, hogy megismertesse velük a környezetüket. A tervszerű tevékenykedés egyik lehetősége a természet játékos megismertetése.

 

A heti tervezés során lehetőség nyílik arra, hogy a kisgyermeknevelő minden olyan jelenségre, anyagra felhívja a gyermekek figyelmét, ami a környezetükben van: az évszakok változása; az időjárás változása; a különböző termésekkel való ismerkedés; egyszerű kísérletek vízzel, vagy egyéb anyagokkal; növények csíráztatása; stb.

 

A mai világban kevés gyermek számára nyílik lehetőség arra, hogy testközelből találkozhasson ilyen és ehhez hasonló dolgokkal, vagy a felgyorsult élet miatt nincs ideje a szülőknek beszélgetni a gyermekkel a természeti környezetről és a változásairól. A kisgyermeknevelők elérik azt, hogy a csoportba járó gyermekek minden időjárási körülmények között minél több időt töltsenek a szabadban.

 

Az eső sem lehet kizáró ok a szabad levegőn való tartózkodásra: esőkabátban, gumicsizmában nagyon jó elfoglaltság a pocsolya-parti. Az avarban való hancúrozás, télen a hógolyózás, tavasszal a nyiladozó természet megfigyelése olyan tevékenységekre nyújt lehetőséget, melyek által játékosan, több érzékszervre hatóan ismerhetik meg a gyermekek a természetet.

Ha további információra van szükséged, hívj fel minket vagy látogass el hozzánk.

Horváth Andrea

Kisgyermeknevelő

Horváth Andreának hívnak, és 10 éven keresztül dolgoztam a város háziorvosi rendelőiben, majd a Járóbeteg Szakrendelőben, orvos írnokként. 2010-ben, az azóta megszűnt Családok Átmeneti Otthonában családgondozó voltam, és ott találkoztam mindenféle korú gyermekkel, a csecsemőktől egészen a kamaszkorú fiatalokig. Ez inspirált, és 2014-ben megszereztem a Nyíregyházi Főiskolán, a kisgyermeknevelő-gondozó felsőfokú szakképesítést.

 

A bölcsődében 2017 óta dolgozom, bár én a munkámat inkább hivatásomnak tekintem. Imádom a gyerekeket, és élvezem ahogyan nyílik az értelmük, és mindenre nyitott emberpalántákká cseperednek!

 

Két gyönyörű és tehetséges gyermek büszke édesanyja vagyok! A lányom Fruzsina, 25 éves, és tavaly végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, jazz ének szakán. Fiatal kora ellenére, Budapesten két művészeti szakgimnázium elismert tanára. A fiam, Márton 21 éves, és szintén a Zeneakadémia hallgatója, klasszikus gitárművésznek készül. Imádom a művészet minden válfaját, legyen az színház, tánc, klasszikus, vagy komolyzene. Az olvasás a természet közelsége is kikapcsol, inspirál. Vallom, hogy már kisgyermekkorban is nagyon fontos a jó helyen, és időben használt dicsérő szó! Így válhatnak gyermekeink boldog, egészséges felnőttekké!

horvath-andrea-kisgyermeknevelo-tiszavasvari-bolcsode
paronaine-bene-csilla-kisgyermeknevelo-tiszavasvari-bolcsode

Paronainé Bene Csilla

Kisgyermeknevelő

Paronainé Bene Csilla vagyok. 2001-ben végeztem Nyíregyházán a Zay Anna Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskolában csecsemő-és kisgyermeknevelő szakon. 2003 óta dolgozok a Tiszavasvári Bölcsődében. Már általános iskolás koromban is vonzódtam ehhez  a szakmához, a védőnők által indított csecsemőgondozói  szakkört is szivesen és rendszeresen látogattam.

 

Szabadidőmben kertészkedek, sétálok a természetben a családommal. Két tizenéves gyermekemmel szívesen játszok, kerékpározok,igyekszem a szabadidőm legtöbb részét velük eltölteni.

A Gomba csoport mozgásban

Nézd meg a bemutatkozó videónkat a Gomba csoportról. Találkozz a pedagógusokkal és kisgyermeknevelőkkel. Tudj meg többet a csoport pedagógiai fókuszáról, hogy mi az amire hangsúlyt helyezünk a foglalkozások alatt.

 

Kérdésed van?

Gomba

csoport képekben.