Katica csoport

Természetismereti nevelés

Katica

csoportról

A gyermekek számára ismeretlen a világ, ami az életterükben van. A felnőtt feladata, hogy megismertesse velük a környezetüket. A tervszerű tevékenykedés egyik lehetősége a természet játékos megismertetése.

 

A heti tervezés során lehetőség nyílik arra, hogy a kisgyermeknevelő minden olyan jelenségre, anyagra felhívja a gyermekek figyelmét, ami a környezetükben van: az évszakok változása; az időjárás változása; a különböző termésekkel való ismerkedés; egyszerű kísérletek vízzel, vagy egyéb anyagokkal; növények csíráztatása; stb.

 

A mai világban kevés gyermek számára nyílik lehetőség arra, hogy testközelből találkozhasson ilyen és ehhez hasonló dolgokkal, vagy a felgyorsult élet miatt nincs ideje a szülőknek beszélgetni a gyermekkel a természeti környezetről és a változásairól. A kisgyermeknevelők elérik azt, hogy a csoportba járó gyermekek minden időjárási körülmények között minél több időt töltsenek a szabadban.

 

Az eső sem lehet kizáró ok a szabad levegőn való tartózkodásra: esőkabátban, gumicsizmában nagyon jó elfoglaltság a pocsolya-parti. Az avarban való hancúrozás, télen a hógolyózás, tavasszal a nyiladozó természet megfigyelése olyan tevékenységekre nyújt lehetőséget, melyek által játékosan, több érzékszervre hatóan ismerhetik meg a gyermekek a természetet.

Ha további információra van szükséged, hívj fel minket vagy látogass el hozzánk.

Szuhai-Pethe Mónika

Kisgyermeknevelő

A nevem Szuhai-Pethe Mònika és 2015 òta dolgozom a Tiszavasvári Bölcsődében. Mindig is gyermekekkel szerettem volna foglalkozni. Miért? Mert jòl érzem magam a társaságukban mivel gyermekcentrikus egyéniség vagyok. 1990-ben a Széchenyi István szakiskola gyors és gépìrò szakán végeztem majd 2007 – ben érettségiztem a Kölcsey Ferenc gimnáziumban. 2008- ban üzletvezetői vizsgát tettem majd 2016 ban a DEGYFK-án felsőfokù csecsemő és kisgyermeknevelő szakképesìtést szereztem. Gyermekszerető, gondoskodò, türelmes, barátságos, halkszavù, jò kommunikáciòs készségű, empatikus személyiség vagyok.

 

Tiszavasváriban élek a férjemmel aki külföldön kamionsöfőrként dolgozik valamint egy fiammal aki 15 éves elsős gimnazista. Szabadidőmben szìvesen tevékenykedem a konyhában főzök- sütök .A családommal szeretünk moziba járni, zenét hallgatni, szabadlevegőn kirándulni. Terveim között szerepel a pedagógus végzettség megszerzése.

szuhai-pethe-monika-kisgyermeknevelo-tiszavasvari-bolcsode
hadzsine-Jakics-Andrea-kisgyermeknevelo-tiszavasvari-bolcsode

Hadzsiné Jakics Andrea

Kisgyermeknevelő

1984 óta dolgozom a helyi bölcsődében.

 

Már általános iskolás koromban eldöntöttem, hogy kisgyermekekkel szeretnék foglalkozni, mivel szeretem a gyerekeket és ez a korosztály áll hozzám a legközelebb. 1986-ban végeztem Debrecenben a Dienes László Egészségügyi Szakiskolában.

 

Tiszavasváriban élek. 35 éve vagyok férjnél. Két felnőtt lányom van és két unokám. Szabadidőmben szeretek kirándulni, biciklizni, olvasni, zenét hallgatni, filmet nézni. Megbízhatónak, következetesnek, lelkiismeretesnek tartom magam.

 

Fontos számomra, hogy a csoportban nyugodt, biztonságos, szeretetteljes légkört teremtsek, hogy a kicsik örömmel jöjjenek a bölcsődébe. Ne éljék meg nagy törésként azt, hogy szüleiktől távol kell lenniük és a szülők nyugodtan bízzák rám a gyermeküket.

 

Lényegesnek tartom az egyéni bánásmódot, mivel minden gyermeknek más a fejlődési üteme, a viselkedése, a természete.

 

Az a célom, hogy élményeket és értékeket adjak a hozzám járó gyerekeknek. Támogassam őket, segítsem a fejlődésüket.

A Katica csoport mozgásban

Nézd meg a bemutatkozó videónkat a Katica csoportról. Találkozz a pedagógusokkal és kisgyermeknevelőkkel. Tudj meg többet a csoport pedagógiai fókuszáról, hogy mi az amire hangsúlyt helyezünk a foglalkozások alatt.

 

Kérdésed van?

Katica

csoport képekben.