Szamóca csoport

Alkotótevékenységek

Szamóca

csoportról

A bölcsődés korú gyermekek alkotótevékenységére nem a produktum minősége a jellemző, hanem a tevékenység kipróbálása, gyakorlása. Óriási örömmel tölti el őket, amikor először hagy nyomot a papíron a kezükben lévő ceruza, vagy az ujjal festés eredményeképp a papíron festékfoltok maradnak. A só-liszt gyurma készítése során nem csak az alkotás okoz örömet a számukra, hanem az anyagokkal való ismerkedés is.


A kisgyermeknevelő feladata, hogy biztosítsa a gyermekek számára az eszközöket és a próbálkozás lehetőségét. Ebben a korban az első „rajzok” a kar lendületes mozgásából származó firkák, melyek a gyakorlás során finomodnak: megtanulják a ceruzafogást, a finommotorika tökéletesedik, lassul a tevékenység, pontosabbá válik a terület kihasználása.


A figyelem, a szem-kéz koordináció, a koncentráció fejlődését a rajzeszközök használata segíti elő. Az évszakok, ünnepek köré csoportosítva hetente más alkotás kerül ki a gyermekek keze alól. Játéktevékenységhez kötötten, egyéni indíttatásból van lehetőségük a gyermekeknek a ragasztás, ollózás, tépés, festés kipróbálására.


Az egyszerűbb alkotó tevékenység gyakorlására (rajzolás ceruzával, zsírkrétával, stb) minden nap van lehetőség, hiszen ezek az eszközök elérhető magasságban vannak elhelyezve. A gyermek egyéni igényén múlik, hogy mikor szeretné használni ezeket az eszközöket.

Ha további információra van szükséged, hívj fel minket vagy látogass el hozzánk.

Benes Tímea

Pedagógus

Benes Tímea vagyok. 2014. óta dolgozom a Tiszavasvári Bölcsőde pedagógusaként. Már fiatalként megfogalmazódott bennem a kis gyermekek szeretete és a velük való mindennapi foglalkozás vágya. A nagykállói óvónőképző középiskolába adtam be a jelentkezésemet, ide sajnos túljelentkezés miatt nem sikerült bejutnom, átirányítottak Csengerbe, ahová felvettek, a nagy távolság miatt viszont úgy döntöttem, hogy nem élek a lehetőséggel. Ezután teljesen más irányba indultam el, a gyors és gépíró szakiskola és sikeres gimnáziumi érettségi, majd később felsőfokú Tb. szakelőadói képesítés megszerzése után 18 évig munkaügyi ügyintézőként dolgoztam.

 

2014.-ben döntöttem úgy, hogy visszatérek az eredeti vágyamhoz, ekkor adtam be a jelentkezésemet a Debreceni Egyetem Hajdúböszörményi főiskolára, ahol Csecsemő- és Kisgyermeknevelő Szakon diplomát szereztem. Ezzel egy időben jelentkeztem a Tiszavasvári Bölcsődébe kisgyermeknevelő munkakör betöltésére, felvettek és azóta foglalkozom kis gyermekek gondozásával, nevelésével. Munkámat nagy örömmel végzem, mellyel gyermekkori vágyamat váltottam valóra.

 

1998. óta élek Tiszavasváriban, van egy felnőtt lányom, aki szülész-nőgyógyász rezidensként dolgozik Berettyóújfaluban. Szabadidőmet a természetjárás határozza meg, szeretek túrázni hegyen – völgyön – vízen, gyalogosan, kerékpárral, kenuval. 🙂

benes-timea-kisgyermeknevelo-pedagogus-tiszavasvari-bolcsode
domane-gall-zsuzsanna-kisgyermeknevelo-tiszavasvari-bolcsode

Dománé Gáll Zsuzsanna

Kisgyermeknevelő

Dománé Gáll Zsuzsa vagyok. A Tiszavasvári bölcsődében dolgozok már 35 éve. Nyíregyházi Kölcsei Ferenc Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskolában szereztem a középfokú végzettségemet, majd Debrecenben a kisgyermeknevelő képesítést. Az oka amiért ezt a hivatást választottam a gyermekek szeretete. Már iskolás koromban is szívesen játszottam és vigyáztam a szomszédunkban élő kisgyermekekre.

 

A férjemmel, akivel 34 éve élünk házasságban, mindig is fontos volt számunkra a nagy család. Három felnőtt gyermekünk és már négy unokánk van, akik közül ketten -egy kisfiú és kislány (ikrek) – jelenleg a bölcsődénkbe járnak. Mivel foglalkozok a szabadidőmben, mikor nem “unokázok“ ? Kipróbáltam már elég sok kézműves tevékenységet , de talán a textillel kapcsolatos dolgok a kedvenceim. Csoportunkban is nagy hangsúlyt fektetünk kolléganőmmel, a kreatív tevékenységek fontosságára.

A Szamóca csoport mozgásban

Nézd meg a bemutatkozó videónkat a Szamóca csoportról. Találkozz a pedagógusokkal és kisgyermeknevelőkkel. Tudj meg többet a csoport pedagógiai fókuszáról, hogy mi az amire hangsúlyt helyezünk a foglalkozások alatt.

 

Kérdésed van?

Szamóca

csoport képekben.